Látogatók:

Counter / Zähler
  Aktivitások:

Counter
 
Amit érdemes tudatosítani:
Szabadon:.Az eredeti, természetes élőhelyükön ....
Fogságban:.Semmi sem természetes ............
..stangli2
Mikor tartjuk jól a teknőst
Ha meg tudjuk teremteni a helyes egyensúlyt!

A megfelelő élettér biztosítása, a megfelelő takarmányozás, a helyük rendszeres tisztán tartása, valamit a szükséges gondoskodás mellett hagyjuk szabadon élni az életét.
..Fürtöske

 
Mutat!   Törvényi rendelkezés az oldal védelmében.
Fontos tájékoztatás a tévhitek elkerülése érdekében:

A törvényi rendelkezés nem minden esetben egyértelmű, így az interneten található anyagokat elvileg bárki letöltheti saját részre, amennyiben van rá lehetősége! De a törvényi rendelkezés arról már egyértelműen nyilatkozik, hogy a letöltött anyagokról senki nem késztíthet több másolatot, ezeket nem adhatja át más személynek, és/vagy az interneten más helyen nem teheti mások számára is elérhetővé az eredeti tulajdonos engedélye nélkül!

Fürtöske a http://hazibarkacs.hu/furtoske.php cím alatt PHPBB formátumban teknős témában futó honlapot működtet, amely honlapra saját készítésében, gondozásában, és szerkesztésében információkat tölt fel. Az írásos anyagok mint szellemi termékek egyedileg és összességükben Fürtöske tulajdona!
A képek, mozgóképek első sorban Fürtöske, kis részben a http://teknosforum.com oldal tulajdonát képezik, egyes ettől eltérő képek esetében az eredeti tulajdonos jól láthatóan meg van nevezve, és/vagy az eredeti forrás jól látható aktív linkkel elérhető.

Fürtöske szellemi terméke az 1999. évi LXXVI. sz. tv.(továbbiakban: Szerzői jogi tv.) alapján védelemben részesül:
   1. § (1) Ez a törvény védi az irodalmi, tudományos és művészeti alkotásokat.
   1. § (3) A szerzői jogi védelem az alkotást a szerző szellemi tevékenységéből fakadó egyéni, eredeti jellege alapján illeti meg. A védelem nem függ mennyiségi, minőségi, esztétikai jellemzőktől vagy az alkotás színvonalára vonatkozó értékítélettől.
   4. § (1) A szerzői jog azt illeti, aki a művet megalkotta (szerző).
   9. § (1) A szerzőt a mű létrejöttétől kezdve megilletik a szerzői jogok - a személyhez fűződő és a vagyoni jogok - összessége.
18. § (1) A szerző kizárólagos joga, hogy a művét többszörözze, és hogy erre másnak engedélyt adjon.
86. § (1) A szellemi alkotás a törvény védelme alatt áll.
87. § (1) Akinek szellemi alkotáshoz fűződő jogát megsértik - a külön jogszabályban meghatározott védelmen kívül - a személyhez fűződő jogok megsértése esetén irányadó polgári jogi igényeket támaszthat.


A továbbiakban Fürtöske, mint szerző úgy rendelkezett, hogy a http://hazibarkacs.hu/furtoske.php cím alatt elérhető honlapon található írásos anyagok, fotók szabadon felhasználhatók, de csak kizárólag abban a formában, hogy Fürtöske, mint a felhasznált szöveges anyagok, idézetek eredeti szerzője jól láthatóan meg van nevezve, és/vagy a http://hazibarkacs.hu/furtoske.php honlap jól láthatóan aktív linkkel elérhető, mint forrás.

Ugyanígy a képek is szabadon felhasználhatók az eredeti forrás megjelölésével, de csak kizárólag azok a fotók, melyek nincsenek külön megjelölve, mint külső tulajdonostól származó anyagok! A külső tulajdonostól származó képek csak az ő engedélyükkel használhatók fel más oldalakon.

hazibarkacs.hu     


Mutat!   A témákhoz tartozó topikok használata.

A Fórum adta lehetőségeket kihasználva, minden egyes itt tárgyalt teknősös, vagy azokhoz kapcsolódó témakőrhöz tartozik egy topik a Fórumba. Itt lehet a témával kapcsolatban kérdezni, vagy további információk után érdeklődni.
Ahhoz viszont, hogy a topikba tudjál írni, vagy kérdezni, előtte be kell regisztrálnod, majd bejelentkezni az oldalra!
A regisztráció teljesen ingyenes, és gyors, de szükségszerű!
Ha ez már megvolt, akkor is szükséges bejelentkezni, hogy tudd használni a topikokat is.

Amelyik menüpont előtt látható ez az ikon - - ha ráklikkelsz, a témához tartozó topikba kerülsz a fórumon!

Amennyiben beregisztrálás nélkül, és/vagy bejelentkezés nélkül véletlenül a Topik gombra klikkeltél, a böngésződben lépjél vissza, vagy keresd meg a Portal linket, mert a fórumot nem tudod használni belépés nélkül, és így a Teknősök oldalára sem találsz vissza másképpen.

Amennyiben az érdeklődéseddel kapcsolatban nem találsz megfelelő topikot, minden fő témakörben ("Szárazföldi teknősök - Édesvízi teknősök - Fontosabb témák") találsz egy kiemelt OFF Topik! Bármi, aminek nem találom a helyét! nevű topikot, ahova bátran felteheted a kérdésedet.

Ajánljuk még a Teknősfórum.com oldalt, amely kifejezetten teknősökkel foglalkozó fórum kiterjedt témakörökkel.

hazibarkacs.hu     


A leírásokban szereplő képek többsége automatikusan felnagyítódik, ha az egeret rávisszük!

 
A TELJES MENU LISTA

              
  
  
  
  

Egyéb fontosabbb témák        


  
Ötletek, tippek, érdekességek, információk vegyesen, melyek kapcsolódnak a teknősökhöz