"Műférfi" jelenség: amikor visszaüt az eltúlzott feminizmus

    

"Műférfi" jelenség: amikor visszaüt az eltúlzott feminizmus

HozzászólásSzerző: Bébé » 2013.10.27. 06:33

A "PUA" (csajozóművész) körökben kezd elterjedni a "műférfi" fogalma. Olyan nőkre használják, akik viselkedése, attitűdje és látható belső tulajdonságai nagyon férfiasak: erőszakosan öntudatosak, törtetők, dominanciára törekednek, karrierista szemléletmódúak, és nagyon individualisták.
elysium__zart_vilag_5.jpg

Nagyon lesarkítva két típusba lehet őket sorolni: (1) akik (a férfiak számára) vonzó külsővel rendelkeznek, és erős a női szexuális kisugárzásuk (miközben maszkulin belső tulajdonságokkal bírnak); a másik (2) csoportba pedig azok tartoznak, akik férfiasan is néznek ki, vagy aszexuális a kisugárzásuk.

Általában a szinglik között találhatók az ilyen nők szép számmal, ezért került a "szingliség" kategóriájába a cikk.

Jellemző rájuk a tagadás és projekció: azaz a férfiakat okolják nyíltan vagy látens módon a sikertelen párkapcsolataikért (ami persze részben igaz is lehet); illetve a racionalizáció is jellemezheti őket: azaz erőteljesen a szingliség előnyeit és jó oldalát hirdetik.

Nézzünk bele a háttérdinamikába, és lássuk, hogy nem egyszerűen csak a férfiak a hibásak, és maguk pedig a szerencsétlen, vagy dühös áldozatok; és lássuk, hogy értelmetlen szélmalomharcot vívnak ezek az amazonok.

Egyrészt el van apátlanodva a társadalom: azaz hiányzik a korrekt apaminta mind a nők, mind a férfiak számára; nem csoda, hogy nem találnak a nők igazi férfit manapság. (Apaminta: aki helyreteszi a dolgokat, határokat szab, utat mutat, az "erőt" képviseli a családban stb.). A műférfi tulajdonképpen ezt az űrt tölti ki, és átveszi a férfias szerepeket is. Ilyen szempontból kétely merül fel bennem, hogy ki is az erősebbik nem ... Másrészt a férfiak nagyon nem találhatják a helyüket ebben a helyzetben; - és valahogy úgy tűnik, hogy szemben a nőkkel, nagyon nehezen tudnak azonosulni a másik nem szerepeivel, és azt jól viseltetni (kínos nekik, olyan "buzis", nem mutathatják - különösen a nők előtt - gyengének magukat, stb.).

Közben a nő sem és a férfi sem tagadhatja le azt az ősi, bennünk levő vágyat: hogy a férfi igazi nőre, a nő igazi férfire vágyik. Egy műférfi egyrészt szinte csak gyengébb férfival találkozik, mert maga is egy nagy falat egy pasi számára. Így a kapcsolatai nagy valószínűséggel hosszabb távon dominanciaharcba fulladhatnak. Vagy ha nem harcol a férfi, akkor nem kapja meg a kapcsolatban amazonunk az igazi "férfit". Így tulajdonképpen abba a helyzetbe kerül a "műférfi", hogy csak kalandokra jók ... (különösen, ha a fent említett egyes típusba tartozik - és sajnos mostanában divattá vált ilyennek lenni Ezen típusok leragadhatnak azon az éretlen-tini szinten, hogy kalandokkal, csábításokkal igazolja magának vissza, hogy jó a saját nemében; ami szintén növeli a kalandszámok gyakoriságát). Mint említettem egy férfinak nem egy másik férfi; hanem egy nő, majd leendő anyuka kell ...

Az egész mögött a feminizmus téves, és eltúlzott megjelenése állhat (a csonka-családok elszaporodása és az anyagelvűség mellett); tehát valójában maguk a nők is okozzák ezt maguknak eltávolodva a női ősi magjuktól ... (kieg.megj.: a túlzott feminizmus, anyagelvűség és a csonkacsaládok egymással kapcsolatosan cirkuláris okságban állhatnak!)
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
Avatar
Bébé
Moderátor
 
Hozzászólás: 244
Csatlakozott: 2013.08.19. 15:17


 
 

Vissza: Szingliség, Párkapcsolat nélkül, egyedül

cron