Mi az a sport, amit nem ajánlok!

    

Mi az a sport, amit nem ajánlok!

HozzászólásSzerző: Luca » 2013.09.04. 14:44

Csodák márpedig vannak, de nem a diéta és a testünk kialakításánál! Aki próbált már valamilyen diétát és mellette keményen edzett, az tudja, hogy csak kitartással és kőkemény munkával lehet igazi sikereket elérni. Nincs más alternatíva. Az azonnali fogyást és látványos test átalakítást ígérő csodaszerek még senkit sem változtattak át. Te se dőlj be ezeknek a hiedelmeknek, újfajta edzésmódszereknek mert csak felesleges pénzkidobás.
Ezzel a cikkel az én negatív tapasztalataimat szeretném veletek megosztani, ki-ki döntse el, megfogatja-e vagy sem. Sportnak, egyáltalán nem nevezném ezekkel az újfajta edzőkészülékekkel való edzést, hiszen sokszor a legfontosabb ideg-izom szinapszist zárják ki. Akaratlagos izom-összehúzódás csak az agy által kiadott parancsra történhet. Az ingerület végigfut a gerincvelőn és az onnan kilépő idegeken keresztül eljut a megfelelő izomrostokig, amelyek válaszul, összehúzódnak, azaz munkát végeznek. Az izom célja az erőkifejtés, vagyis a mozgás.

Több mint hét hónapig dolgoztam egy stúdióban, elektrostimulációs elven működő géppel. Más és más néven futnak ezek a termek, de minden gép ugyanazon az elven működik. Nagyon céltudatos a hirdetésük, mindenki megtalálja benne az ő gyenge pontját azért, hogy legalább egyszer kipróbálja. Ezeket és ehhez hasonlóakat olvashatsz a hirdetésekben.
    A készülék a mai piac legfejlettebb elektrostimulációs multi-edző készüléke, mely forradalmian új technológiájával növeli az állóképességet, csökkenti a testzsírt……..
    Ez a gép a sportolás új dimenziója: rövidebb idő alatt, sokkal intenzívebben edz és mozgat át, mint bármely más konvencionális edzésforma.
    Eredmény: gyors izomépítés, csökkenő súly, látványos formálódás…….
    A jövő leghatékonyabb és legkíméletesebb edzési módszere! Mozgassa át az egész testét, erőlködés nélkül, rövid idő alatt! 10 perc alatt, körülbelül 45-50 percnyi klasszikus, edzőtermi munkát végezhetünk el, különösebb megerőltetés nélkül!
    "
Ha valóban ez a jövő, akkor én örülök, hogy most élek! Van egy rajzfilm, (Walle) ami nagyon tanulságos és pont ezt a témát feszegeti. A földön már nincs élet, csak robotok takarítják az általunk felhalmozott szemetet. Az emberek egy űrállomáson várják, hogy megtisztuljon a föld, miközben gépek működtetnek mindent, kiszolgálják őket, és ezáltal olyan szinten ellustulnak, hogy még a járásra is képtelenek, a túlsúly és a mozgáshiány miatt. Nagyon elgondolkodtató, hogy mi felé tartunk!

Amikor könnyen, mindenféle megterhelés nélkül ígérik az áhítozott teltalkat elérését, valljuk be, egyszerűen a képünkbe hazudnak. Tudom, mindenkinek felcsillan a szeme, a rövid úton való tökéletes test elérése hallatán, de ha ez valóban ilyen könnyen menne, akkor az Euban nem a legkövérebb ország címét viselnénk most! Nézegetem az erről szóló fórumokat és elszörnyedek, amikor valaki azt írja, hogy már 2-3 éve is jár ilyen stúdióba. De hát nem gyors és látványos átalakulást ígér? Ennyi idő alatt már egy sportban komoly eredményeket lehetne elérni. Ha nem műtét utáni rehabilitációra jársz, vagy olyan komoly szervi problémád van, ami miatt valóban nem lennél képes a rendes mozgásra, akkor ennyivel beéred? Lehet, hogy nem vonz az edzőtermek szaga, nem szeretsz súlyokat emelgetni, nem szereted a csoportos órákat, és kint a természetben sem érzed jól magad, de akkor hogy akarsz egészségesen élni és mozgásra nevelni a gyerekedet?

Nagyon sokan hírtelen változást akarnak, de a szervezetük a felturbózott izommunka hatására besavasodik és bevizesedik. Sokan ezt hiszik a megnövekedet izomnak, de ez csak rövid ideig tart. Ezen kívül, emésztési problémához, ízületi gyulladáshoz, legrosszabb esetben akut veseelégtelenséghez is vezethet. Nem beszélve a pántok környéki hajszálerek megpattanásáról, bevérzéséről, a túlzott ízületi- izomkötöttségekről, amit csak masszőr segítségével lehet kilazítani. Utóbbiakban nekem is részem volt, a pántok nyomát még ma is a combomon viselem! És még nem tudjuk mit vált ki a szervezetből a későbbiekben! Úgyhogy csak óvatosan!

„Minden fegyelmezett erőfeszítés többszörös jutalommal jár”
Avatar
Luca
 
Hozzászólás: 8
Csatlakozott: 2013.08.18. 16:37


 
 

Vissza: Sport

cron