Pasikról általában.

    

Pasikról általában.

HozzászólásSzerző: Luca » 2013.08.19. 12:38

Találtam egy érdekes írást , azt gondolom ez ebbe a topikba való :)
Eredeti cikk: http://modoros.blog.hu/2009/08/31/az_aranyos_srac

Az aranyos srác

  Nice guys finish last, azaz az aranyos srácok mindig utolsóként érnek célba - hallhattuk A maszk c. óriási, immáron tizenöt éves vígjátékban, nos, ebben biztos van valami.

  Az Aranyos Srácnak (már megint) több alfaját különböztethetjük meg, de egyvalamiben megegyeznek: a lányok imádják őket - barátként.

  A Balekkal és az Ingyenélővel ellentétben itt azért már rendszerint találhatunk valamilyen testi jellemzőt is a kedves srácoknál: vagy túl alacsonyak, túl gyengék, vastag lencséjű szemüveget viselnek, pattanásosak, ujjnyi pénisszel rendelkeznek, esetleg a testtömeg-indexük magasabb az átlagosnál. Bármi ezek közül ill. ezek tetszőleges kombinációja előfordulhat náluk. De a lelkük szép, legalábbis ezt próbálják mutatni.

  Mivel a magukhoz való eszük azért megvan, tudatos stratégiát dolgoznak ki a kiszemelt nők meghódítása érdekében: barátok lesznek, a romantikus, érző énjüket fogják előttük csillogtatni, és aztán hátha idővel, a lassú víz partot mos-módszerrel létre is jöhet az egybekelés.


A művészféle:

  Az aranyos srácok rendszerint művészlelkek. Jól játszanak valamilyen hangszeren, esetleg festegetnek, verseket, prózát írnak. A lényeg, hogy a kiválasztott kishölgy méltó partnere lehessen egy esetleges "szakmai" jellegű beszélgetésben, vitában - vagy értsen valamihez, amit a lány újdonságként csodál.

  Ha lelkizésre kerül sor, az aranyos srác örök fájdalmához nyúl vissza: volt szerelméhez, aki feltehetőleg eddig az egyetlen is volt, és őt szerinte megalázó módon dobta el magától. A lelkitárs-lány könnyes szemekkel hallgatja végig a történetet sokadszorra, és vigasztalja, látja el a srácot jótanácsokkal.

  Az aranyos srác ilyenkor megpróbál valamilyen alattomos húzással ölelést vagy kézfogást, érintést kicsikarni a lánytól, de az csak rövid időre sikerül neki.A nethuszár:

  Mivel az aranyos srác alapvetően gyáva, megragad minden alkalmat arra, hogy a lány és közötte rendszeres írott kommunikáció alakuljon ki: születés- és névnapokon azonnal, ravasz kérdésekkel válaszra kényszerítve köszönti fel, bulikra folyton cipeli magával fényképezőgépét, hogy aztán hétfőn reggel át is küldje neki a képeket, találó megjegyzésekkel. Leginkább akkor érzi magát nyeregben, ha rendszeres csetelésre is rá tudja venni a kislányt: ilyenkor hosszú, őszinte párbeszédek alakulnak ki könnyes vallomásokkal, visszaemlékezésekkel.

  Az emotikonokat kirívó mennyiségben használja, lehetőség szerint minden mondat végét hangulatjellel zárja.

  billkaulitz_17: na, kicsim kiderult h mentek a Baltsira? 8)))))

  misundaSTOOD^bunny: aha megyunk 4 napra a Barbyekkal, a szulei nyaralojaban leszunk addig :o)) partyhegyek, smirnoff-eis, bacardi breeser, iesmi :o)) /me happy

  billkaulitz_17: ooooo, barcsak ott lehetnek Veled, vigyel Magaddal! 8)))) *desire*

  misundaSTOOD^bunny: a, ez tsayosh bulaj lesz, nem lehet, majd legkozelebb, sry

  billkaulitz_17: *crying* naon fox hianyozni, azt tod... 8''((((A bátorságszérum:

  További rossz jellemzője az alkoholfogyasztásnak köszönhetően hirtelen megjött bátorság és őszinteség. A kormánykerék után a mobiltelefon a legveszélyesebb eszköz a részeg ember kezében: SMS-eket kezd el küldözgetni az éjszaka közepén nevetséges szerelmi vallomásokkal, szexuális ajánlattételekkel.

  Cya kicim,csak Rad gondolok,itt ulok a tobbiekkel,de mennyivel jobb lenne veled kettesben.Nem tudlak kiverni a fejembol.  Hello Marticica!Nagyon vagyom a kis testedre,alig birok Magammal.Bocs,de ezt muszaly volt mar megirnom Neked,ures az agyam Nelkuled!***ahova csak akarod;))  Természetesen nem kell a telefon se mindig: szemtől szemben is felbátorodik a megemelkedett tesztoszteronszintű fiatalember. A remélt siker természetesen elmarad, az érzések viszonzatlanok maradnak, legfeljebb szánalommal egészülnek ki.

  A kijózanodott aranyos srác másnap természetesen bocsánatot kér, és kezdődik minden elölről, ki kell érdemelnie újra a bizalmat. A lány pedig - mivel alapvetően jólesik neki az állandó körülrajongás - hagyja magát kiengesztelni. De aztán megint hétvége, megint ivás lesz...

Egy szó, mint száz: óvakodjunk a modoroskodásra hajlamos, lányokkal szívesen barátkozó srácoktól, náluk valami nincs rendjén. Töltsön el minket azonnal gyanakvással, ha a környezetünkben egy aranyos srác a Reiki-módszert, esetleg masszőrtudományát próbálja a lányokon bemutatni.

Ilyenkor érdemes közvetetten önmérsékletre inteni, kérdezzük ki például sportmúltjáról, kedvenc perverzióiról, de annyira sose szégyenítsük meg, hogy a jelenlévőkben esetleg szimpátia ébredjen iránta.

Itt a folytatás :))))

A szárazbarát
Eredeti cikk: http://modoros.blog.hu/2010/04/28/olvas ... zarazbarat


A saját élmények, illetve a jelenség általános létezése miatt legjobb cimborámmal folytatott végtelen telefonbeszélgetések és kocsmai lerészegedések mellett megalkottuk a szárazbarát fogalmát.

  Definíció: Köztudott, hogy a szárazdajka egy olyan gyermekőrző, aki nem szoptat, tehát nincsen testi kapcsolat közte és a gyerek között. Ezzel párhuzamot vonva: a szárazbarát egy olyan férfiegyed az Aranyos Srác-kasztból, aki alapvetően egy nő barátja, de mégsem történik fizikálisan közöttük semmi.

  A gyakorlatban ez annyit jelent, hogy a férfi szinte mindennap találkozik egy nővel, akivel jól érzi magát, és a hölgy is élvezi a társaságát. Azonban a csupasz randevúkon kívül mégsem történik semmi, ami egy párkapcsolattal összeegyeztethető jeleket mutatna.


Az indokok a következők:

  A fiú igazából nem jön be lánynak.

  A lány nem tekinti Férfinak az illetőt, csupán barátként tekint rá. Ha gonosz a lány, akkor könyörtelenül kihasználja az Aranyos Srácot (ajándékok, pénz, munkahelyi segítség, stb.). Azonban a szárazbarát nem fogadja el a kialakult helyzetet, és alkalmazza a "lassú víz partot mos"-taktikát. A támadás vége sajnos egyértelmű: kapufa.Jellegzetes szárazbarát-tettek:
A fiú úgy kedveskedik a kiszemeltjének, hogy nőnap alkalmából virágokat fest a járdára a hölgy lakása elé.
Egy másik fiú kimegy a reptérre a viszonzatlan szerelméért egy kölcsönautóval hajnalok hajnalán. Ha hozzáteszem még azt is, hogy kiírta a lány kedvenc dalait egy cédére, hogy azt hallgassák a kocsiban akkor már-már maflást érdemelne…
A lány mindig csak megcsörrenti a fiút, ha beszélni szeretne vele. A fiú azonnal visszahívja, mert a lánynak biztosan nincsen pénze, és amúgy is így lett megbeszélve.A lánynak van barátja

  Itt a helyzet első látásra kedvezőbb, azonban a probléma itt súlyosabb más okok miatt. Szóval a férfi és a nő alapvetően egy hullámhosszon van, azonban a lánynak már van barátja. Általában valami ősrégi kapcsolat még az általánosból vagy a gimiből. Szóval egy jól megszokott dologról van szó - a szárazbarát számára egy vastag betonfal az akadály. Nos, a kapcsolat eleje fantasztikus, minden heppi. Jól érzi magát a szárazbarát is és a lány is. Telik az idő és elérkezik egy fordulópont, amikor a nő rájön, hogy ez egy veszélyes játszma. Talán azért, mert ő is érez valamit a szárazbarát iránt; talán azért, mert meg akarja kímélni a szárazbarátot a nagy csalódástól. A megoldás pedig: leépíteni a kapcsolatot. A végeredmény tehát itt is kapufa - a szárazbarát szemszögéből.Azonban ne ragadjunk le szegény szárazbarátnál! Nézzük meg, hogyan hatott a szárazkapcsolat a lányra:A lány marad a régi, jól bevált párja mellett

  A kapcsolat leépítése után a hölgy megújult szerelemmel szereti régi kedvesét, az érzelmi eltévelyedést pusztán lelkiállapot-változásnak fogja fel, ami erősíti a kapcsolatát a nagy Ő-vel. A szárazbarátot örökre elfelejtette. Csupán egy Aranyos Srác a múltból.A lány lelép egy nevető harmadikkal

  A szárazbarát számára ez a legszörnyűbb eshetőség. A szárazbarát hatása megingatta a kiszemelt hölgyet a kapcsolatát illetően és befagyasztotta egy időre. Természetes, hogy a lány nem a szárazbaráttal akar vigasztalódni, hiszen teljesen össze van zavarodva a szárazbarát miatt (is). Ilyenkor ugye jönnek a bulik meg a mókázások, és a hölgy máris egy másik férfi karjában van.

A legrosszabb esetben a szárazbarát ismeri az új hódítót. Ilyenkor a szárazbarát jutalma egy jófajta sör, amit a nevető harmadik fizet neki. Odamegy a pulthoz, ahol a szárazbarát szomorúan üldögél. Megveregeti a szárazbarát vállát - mosolyog, átnyújtja a korsót, és kacsint egyet.
Avatar
Luca
 
Hozzászólás: 8
Csatlakozott: 2013.08.18. 16:37


 
 

Re: Pasikról általában.

HozzászólásSzerző: Bébé » 2013.09.24. 09:50

Tény, hogy nem vagyok egy magas ember, talán beleférnék ebbe a kategóriába (167 cm). Mégis megmosolyogtatott az a hozzáállás, hogy kapásból azt gondolják egy alacsony emberről, hogy ebből adódóan kisebbségi komplexusai is vannak ...
Annyira ééédes ... :) Én ezeket az általánosításokat nem vettem észre eddig magamon, de ha olvasom, talán meggyőzőm magam, és talán még rendes kisebbségi érzésem is lesz tőle ... :P :D

http://modoros.blog.hu/2009/07/23/kis_ember_nagy_bottal_jar


A Kisember világéletében alulról szemlélte fiú osztálytársait (meg persze a lányokat is), hamar ráébredve, hogy ha már testmagasságával nem is, de minden mással megpróbálhat kitűnni. Kezdetben bohóckodik, sokat verekszik, majd lenyugszik, és nyit a (küzdő)sportok, testépítés felé, hogy ezzel is megpróbálja magát komolyabban vetetni.

Mivel zavarja, hogy harmincévesen is elkérik a személyijét egyes szórakozóhelyeken, ápolt, gondosan kialakított vonalvezetésű kecskeszakállt, esetleg ajak alatti szatirrós szépségpöttyöt hord - ők a 80-as években kis kefebajusszal próbálkoztak idősebbnek tűnni.

A társaság persze továbbra is örömmel viccelődik rajta, de ezt csak nekik nézi el: külsősöknél általában hasonlóan, slágfertig módon állítja pellengérre a kötözködő testi/származási/értelmi gyengeségeit, amin a viccelődő természetesen azonnal megbántódik.

A Kisember a hiedelmekkel ellentétben általában nem agresszívabb vagy törtetőbb az átlagnál - inkább a fent említett módszerekkel próbál kompenzálni. Tovább a cikkhez a lenti linken :

http://modoros.blog.hu/2009/07/23/kis_e ... bottal_jar
Avatar
Bébé
Moderátor
 
Hozzászólás: 244
Csatlakozott: 2013.08.19. 15:17


Vissza: A pasikról ....

cron