Enneagram

    

Enneagram

HozzászólásSzerző: Buddha » 2013.11.06. 19:06

"
A MÍTOSZ

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy iskola, ahol isteneket és istennôket neveltek. Amint egy-egy lélek életek leckéin és fejlôdésén keresztül érettebbé vált, a Világmindenség különbözô galaxisainak különféle iskoláiba léphetett tovább. Néhány lélek nagyon gyorsan tanult és továbbjutott, míg más lelkek egy kicsit nehézkesebbek voltak, kicsit jobban kötôdtek a formához. Ezeknek a lelkeknek kisegítô iskolát állítottak fel, ahol a maguk ütemében tanulhattak, távol a világmindenség középpontjától, ahol zûrzavart kelthettek volna.
Egy parányi bolygón, millió fényévekre minden központtól, mûködött egy ilyen kisegítô iskola. Hogy a lelkek megtanulhassák a leckéiket, mindent nagyon egyszerûen kellett hagyni. Így aztán ennek az iskolának a számára csak kilenc lehetséges változatot adtak, amelyben a személy megtestesülhet.
Amikor egy lélek készült testet ölteni, az istenek körének közepén állt, és elnézett mind a kilenc irányba. Minden múltbeli gondolata, érzése és cselekedete óriási
szökõárként pörgette a lelket körbe-körbe. Amint egymás után a kilenc irány mindegyike felé fordult, a lélek a múltbeli cselekedetei és azok visszahatásai szerint mindegyik szerepbôl felvett magába valamit.
Elôbb-utóbb a körben forogva transzba esett a lélek és elaludt, arccal abba az irányba, amelyikben testet fog ölteni. A szerepét erre az egész életére választotta. A kilenc lehetséges szerep ezen a bolygón a következô volt: a Kormányzó, az Isteni Anya, a Varázsló, a Mûvész, a Misztikus Filozófus, a Hôs-Apa, a Mágikus Gyermek, a Harcos és a Szent.
Amint a lélek belebújt az általa választott szerepbe, a régi cselekedetek hulláma olyan erôsen megpörgette, hogy még a választott szerepét is elfelejtette, még mélyebb álomba zuhant, és álmodni kezdett.
Amikor a világra született, még mindig a pörgés lendületétôl sodródott. Azt álmodta, hogy ébren van, és ezzel a tévedéssel megváltoztatta a szerepe tulajdonságait. A Kormányzó szerepe például a kormányzó neurotikus változatává, a tökéletesség dühös rögeszméjévé változott. Anya-Istennô helyett a lélek a neurotikus segítôvé vált, aki azért ad, mert rászorul, hogy kapjon. A Varázsló a neurotikus varázslóvá lett, avagy a reklámügynökké, aki a társadalom szerepelvárásainak adja el magát. A kilenc pont mindegyikében önmaga alvajáró változatába fordult a szerep.
Évezredek teltek el, és lassan mindenki borzasztóan unni kezdte ezt a játékot. A világmindenség többi része annyival elôbbre járt a fejlôdésben, hogy majdnem elfeledkezett az elmaradott lelkek kis iskolájáról. De aztán a lelkek, amelyek oly mélyen bele voltak veszve a játékukba, egyre nagyobb gyakorisággal kezdték felrobbantani magukat. Olyan fegyvereket fejlesztettek ki, amik képesek feltépni a kozmikus mezôt, és diszharmóniát teremteni a világûr egy jókora területén, ezért mindenki megértette, hogy tenni kell valamit. Így aztán odaadták ezeknek a lényeknek a saját használati utasításukat.
Megkapták a szerepeik leírását. A választási lehetôségük még mindig nyitva áll, hogy tönkreteszik-e a bölcsôjüket, amelynek Földanya a neve, vagy kitakarítják a szemetüket, amihez viszont most külön segítséget kaptak.
Mit gondolsz, mit csináltak? - Így vagy úgy, mindannyian meg fogjuk tudni."

Eli Jaxon- Enneagram
Avatar
Buddha
 
Hozzászólás: 10
Csatlakozott: 2013.08.08. 01:56


 
 

Re: Enneagram

HozzászólásSzerző: Annamari » 2013.11.10. 16:52

Nekem is tetszik, köszönöm szépen! :)
Avatar
Annamari
 
Hozzászólás: 19
Csatlakozott: 2013.09.21. 16:26

Re: Enneagram

HozzászólásSzerző: Amina » 2013.11.09. 04:24

Nagyon jó! Nekem tetszik!
Avatar
Amina
Moderátor
 
Hozzászólás: 64
Csatlakozott: 2013.05.28. 14:48


Vissza: Pszichológia

cron