Amikor a férfi „megérdemli”, hogy elengedje magát.

    

Amikor a férfi „megérdemli”, hogy elengedje magát.

HozzászólásSzerző: Bébé » 2014.11.15. 15:14

A Pua (csajozóművész) és evolúciós pszichológiai irodalmakat olvasva, a nő-férfi témakörökkel kapcsolatosan egyre inkább erősödött bennem egy olyan érzés, mintha a férfinak folyamatosan produkálnia kell magát, azaz egyfolytában a saját rátermettségét és "alfaságát" kell közvetítenie a kommunikációjával, viselkedésével, megjelenésével kapcsolatosan. Ráadásul egy olyan érzés is kialakult bennem, hogy ha egyszer is elengedi magát, és gyengeségéről ad tanúbizonyságot, máris csökken a nő kötődése, vonzalma iránta, és növekszik a nőben elégedetlenségi szint a férfival kapcsolatosan.
Ezek alapján nem is csodálkozom a kezdő PUA tanoncoknál előforduló szorongás alapú, kifele mutatott túlkeménykedés, és egy úgynevezett „neddy-o-fóbia”, - azaz attól való szorongásos alapú rettegés, hogy még véletlenül se mutassa magát gyengének, és ráutaltnak a nőnek. Ez talán megmagyarázza azt is, hogy miért fordul elő töménytelen mennyiségben az az eset férfiaknál, hogy elhanyagolják az egészségüket, nem veszik komolyan a betegségre utaló tüneteiket, és keménynek, és erősnek mutatják magukat kifelé is.
De ennek ellenkezője is előfordul, hogy ha aztán egy kapcsolatban pl. a férfi lerobban, lebetegszik, akkor nagyon is rászorul a nőre, nyavalyog neki, és nagyon erősen vágyik ilyenkor a nő gondozására, mint amikor a beteg gyerek igényli az édesanyja jelenlétét lepukkantsága esetén. Ez a két szélsőséges tendencia (amit ebben és az előző bekezdésben írtam), ennyire nem vehető észre a nők esetében (nők jobban megoldják egyedül is egészségügyi problémáikat pl.). És valahogy ők ráadásul tovább is élnek. Állítólag az időseknél is hamarabb a felesége után megy a férj, ha a nő korábban hal meg; viszont ha a férfi hal meg előbb, a feleség jóval túl éli a férje halálát.
Azon kívül, hogy a nők nagyobb szociális támogatottságot tudnak (mind társadalmi, mid egyéni szinten) felmutatni, ezek mögött evolúciós mechanizmusokat és fel lehet talán vonultatni. (Megjegyzés: A férfiak pedig maximum a hamarabbi pszichoszomatikus és/vagy egészségügyi okok miatti halálozásban tudnak felmutatni. - Ld. pl. http://www.mentsukmegaferfiakat.hu/ - „Mentsük meg a férfiakat” mozgalom).
Az ősidőkben a férfiak voltak, akik eljártak vadászni, és biztosították az otthon maradt gyerekek és a rájuk vigyázó nők felé az élelmet, erőforrásokat és védelmet. Természetesen a férfiak energiáit ez igénybe véve, előfordulhatott, hogy lerobbantak, megbetegedtek. Tehát a nők érdeke volt gondoskodni az őket ellátó férfiak fizikális egészségéről is. Ők lehettek tehát, akik aztán gondozták, pátyolgatták a férfiakat is. Ez talán egy ugyanolyan ősi mechanizmus, ami a párválasztások mögött is meghúzódnak (pl. a nők "alfahímek" iránti vonzalma).
Ezért lehet az, hogy a gondoskodó nő is SZEXI (azon kívül, hogy szép és vonzó a nő látványa; - sajnos a durván szemet szúró szexuális jelzések mögött a mai anyagelvű társadalomban a finom, gyengéd, odaforduló nőies minőségekről elterelődött a hangsúly)! Ld. pl. az „áplónős fétisek” .. .stb. Vagy ezért alakulhat ki a mai világban az, hogy egy férfi, miután belekényelmesedett egy élettársi kapcsolatba (vagy házasságba), és hozza haza a pénzt, eljár dolgozni, - otthon pedig elkényelmesedve igénye van a nő részéről egy kis kényeztetésre, gondoskodásra. Ezért lehet az is, amit a közhely is állít, hogy minden sikeres férfi mögött ott van egy nő. Ez talán picivel talán túlmutat a társas támogatottság szintjén (mert itt nem elegendők pusztán a barátok, kell agy nő aki, inspirálja a férfit). Ezért nem bírják elviselni a férfiak sokan, ha egyedül kell nagyobb dolog miatt pl. orvoshoz menni, rettegnek az elhagyatottságtól, ha egyedül maradnak a kórházban …stb. Ezen a szinten a nők szemében férfiatlannak, gyerekesnek tűnhetnek.
Lényegében tehát teljesen jogos ezen az alapon a pasik igénye az ellátásra, ha épp gyengélkedőn vannak. És sok nőben benne is van a gondozási ösztön. Így tehát időnként igen is megérdemeljük pasiként, hogy néha pátyolgassanak minket a nők, és elkísérjenek pl. a kórházba, ha aktuális. Ez hozzájárul a mihamarabbi egészségi állapotunk visszaállásához, hogy minél hamarabb tudjuk aztán támogatni családunkat … . A baj a belekényelmesedett kapcsolatokban és az anyagias társadalomban vannak, ahol csak kemény lehet a férfi…
Avatar
Bébé
Moderátor
 
Hozzászólás: 244
Csatlakozott: 2013.08.19. 15:17


 
 

Vissza: Párkapcsolatok működése és dinamikája

cron